Pradinis

Košės diena

Norėdami jaustis puikiai, atrodyti gražiai, turėti energijos visiems darbams atlikti, kiekvieną dieną pusryčiams turėtume valgyti košę. Mokiniai, kurie kasdien pusryčiauja, mažiau pavargsta, geriau koncentruoja dėmesį, geresnė jų atmintis, todėl pasiekia geresnių mokymosi rezultatų. Košė – puiki dienos pradžia. Siekiant paskatinti mokinius ir pedagogus kasdien pusryčiauti, pusryčiams pasirinkti sveikus, daug energijos, skaidulinių ir mineralinių medžiagų turinčius grūdų ir daržovių patiekalus bei paminėti Europos sveikos mitybos dieną, mokykloje lapkričio 23 d. surengta Košės diena. Šauniosios mokyklos valgyklos virėjos šią dieną visus vaišino net dešimčia skirtingų košių: šilkine (perlinių kruopų), ryžių su razinomis, avižine su vaisiais, penkių grūdų, moliūgų, žirnių, bulvių, lešių-sorų su padažu, daržovių koše ir manų koše su uogomis. Košės dieną organizavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vitalija Pocienė ir valgyklos vedėja Danutė Jančiulienė.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vitalija Pocienė